onsdag 3. mars 2010

MAN-TAR-HVA-MAN-HAR SUPPE. MED RØDLØK

Hjem fra trening litt over to på dagen og sliten. Må klippe klørne på bikkja hos veterinæren før fire, altså blir ingen stor planlegging av lunsjen. Jeg ser hva jeg har i grønnsaksskuffa, setter over en kasserolle med vann og to grønnsaksbuljongtterninger. Dumper oppi tre skiver kålrabi, fint kuttet i lange strimler, halvparten av en liten blomkål, et stykke sellerirot i små terninger, en halv kinestisk hvitløk og en hel rødløk som jeg skjærer i smale båter på langs. Koker til det er akkurat så fast og så mykt at det er motstand i å spise! Tilsmaker med litt soyasaus. Og rett på bordet.

Litt orginal farge - den sterkt orange kålrabien mot den nesten lilla rødløken. Men den ser litt barsk og veldig vitaminrik ut! 

Siden løksupper vanligvis har brød og gratinert ost over, og brød er  nokså bannlyst for tida, henter jeg fram parmesanen og river fine strimler over den varme suppetallerkenen. Spiser to gode porsjoner og har enda mat igjen til kvelden. Sånn lever en forutseende vegetarianer! Og godt var det.

3 kommentarer:

 1. Hei! For en superfin blogg du har! Jeg googlet "saftig gulrotkake", og endte opp her, og hit kommer jeg garantert tilbake!!! Selv spiser jeg litt kjøtt, men aller mest vegatarisk, og jeg trenger inspirasjon og gode ideer til å spise enda mindre kjøtt og enda mer grønnsaker, så her var det nok å ta av! Fiint! :-)

  SvarSlett
 2. Så hyggelig melding fra deg!

  Har vært på tur og ikke kunnet oppdatere - men jeg er enig i at den gulrotkaka er toppers. Og mye anna god mat!

  Mer kommer! Og mange fine linker til andre som driver med veg.mat og har ideer og innspill å komme med...

  SvarSlett
 3. Sjekk opppskriften igjen: 3 dl hvetemel hadde falt ut! Håper ikke det førte til skandale heimen! Det skal jo ikke snike seg feil inn i oppskrifter, uff og uff. Prøv også TURKAKE, lenger nede på sida. Den er kjempegod!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...