torsdag 17. mars 2011

KRYDRET RIS - 1

Fra nettsida til ei jente som liker å lage mat, har jeg lånt forslag på tilsetninger i ris. De kan man tilsette etter koking, eller surre i olje før tilsetning av ris og vann, og la koke med. Noen surrer også riskornene i olje før koking, det gjør jeg ofte. 

Mange gode ideer her, og bildet av birdseye chillies har jeg henta på wikipedia. Pass på styrken - mye kan bli vel hot. Sida hennes finner du her.


Long Grain rice 
Thai: Lemon grass, chopped birds eye chilies, fish sauce, seafood stock, kaffir lime leaves
Chinese: Chopped fresh ginger, garlic, shallots (småløk), sesame oil, chicken stock, bay leaves 
Mexican: Japaleno peppers diced, tomato puree, paprika, beef/chicken stock, cumin, garlic 

Arborio Rice
Middle eastern: olive oil, beef stock, cinnamon, nutmeg, pine nuts, blanched almond flakes
Japanese: ginger slices, sushi vinegar, mirin (japansk risvin)
Italian 'Risotto': garlic, onions, vegetable stock, button mushrooms, parsley, cilantro (fersk koriander)


Basmati Rice
Indian: star anise, sliced onions, fennel seeds, cumin seeds, coriander seeds, coconut milk
Malay: cinnamon stick, cloves, shallots, tumeric, tomato puree, chilli powder, coconut milk


Mye å prøve seg fram med her. Som høres godt ut!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...