søndag 10. januar 2010

GRØNNSAKSPIROGER

Her er den svenske nettsida med flerkulturell mat, der jeg fant denne oppskriften på piroger:

Blandade grönsaker, frysta(300 g)
2 potatisar
phyllodeig
olja

HUR MAN LAGAR DET
Lägga olja i stekpanna på spisen.Sen lägger vi alla grönsaker (när vi provlagade använde vi ärter, majs, paprika) i ca10 min tills de blir lite genomstekta.När de blir klara lägger vi salt och peppar.Vi kokar potatisen och sen delar vi de i små bitar.Sen hämtar vi allt och lägger det i stekpannan.När vi tar bort de från spisen ska vi vänta tills det svalnat. Sen penslar vi degen med olja och rullar in det i phyllodegen.  Stekes i panne eller stekovn til gyldne og med fin farge.

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat. Og plassert den på bloggkartet:
Jeg har plassert min blogg i Tromsønorske bloggkart!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...