lørdag 5. februar 2022

SOLSIKKERUTER

Eksperimenterer med brødmat jeg kan spise selv om jeg prøver å redusere på karbohydratene. Denne oppskriften slo an hos meg. Solsikkefrøene må males fint, jeg brukte stavmikser og det gikk helt flott. 

Jeg brettet en passe stor form av bakepapir og lagde en deig som jeg smurte utover, det ble fine firkanter som jeg rutet opp med pizzahjulet med det samme de kom ut av ovnen. Nok en vellykket start på helga, for disse ble gode. Men jeg tilsatte en dasj med salt i deigen og stødde den med sesamfrø. En vinner! Oppskriften ligger her.

HAVRE- OG PROTEIN RUNDSTYKKER

Jeg har ofte en lengsel etter godt brød. Her er noen kjempegode rundstykker med cottage cheese og havregryn. 

Enkle å lage, men jeg har ofte litt mer fuktighet i deigen, et ekstra egg eller litt vann, da jeg syns den kan bli litt tørr. Jeg lager gjerne ti stykker, da de metter godt og ikke behøver å være så store. Oppskriften finner du her


Med smør og godt pålegg er dette en herlig måte å starte helga på. Masse god protein og havregryn fulle av gode stoffer! De er ikke helt lavkarbo, men adskillig bedre enn vanlige brød og rundstykker pga sin konsentrerte næring.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...