onsdag 9. mars 2016

HAVRE ER SUNT

I dag skal jeg slå et slag for havren. Og selv om jeg prøver å unngå reklame, må jeg nevne min nokså nyoppdagede helsedrikk, som er laget av havre og som jeg har begynt å bruke i mine morning-milkshakes eller smoothies som det så fint heter nå.

Betaglukan finnes i mengder i havre, og det er godt for å redusere kolesterolet i blodet, andre gode egenskaper har det også: 

"Betaglukaner er gode for hjertet. Som del av en variert og balansert diett og en sunn livsstil bidrar de med å vedlikeholde et normal kolesterolnivå i blodet. Ett glass med 250 ml Oatly gir en tredel av det daglige anbefalte inntaket av betaglukan", sier reklamen.


Og jeg tror dem.

Litt mer om betaglukaner finner du på nettet her


FLYTENDE SØNDAGSFROKOST

Har blitt helt frelst for denne formen for frokost. Litt banan i frokost-smoothien gir god fylde, eple og litt grønnsaker som man finner i kjøleskapet tilsettes, fersk ingefær, gjerne en hel appelsin i skiver, lime- eller sitronsaft er et must, smak deg fram - det er noe med finne smaker som kler hverandre, tenker jeg.

Hver dag en ny variasjon. Jeg har frosset vann i et tynt slikt i en plastpose, og slår av en par tynne isflak og har i mixeren. Bruker usøtet eplesaft og vann til passe fylde, kjører ett lite minutt og voila!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...