Veldig god lunsj i dag. Prøver på lavkarbo for jeg må ned. Basis var kinakål, rødkål og squash, hurtig wok-et i en blanding av kokosfett og Bremykt - for jeg hadde lest i tidligere innlegg på bloggen om forholdet mellom omega-6 og omega-3 og hvorfor ikke-steke med olje.
Først freste jeg finhakket ingefær og to fedd hvitløk som snarest, fylte på med fire finstrimlede purreløkskiver og surret så finstrimlet grønnsaks-kombo som hadde stått i vann for å bli crispy. Rist eller tørk av vannet! Litt salt og pepper over.
Rødkålen ga god farge og kinakålen slapp mye vann. Så da jeg droppet i en halv pakke ferdig kokt scampi, ble de nok mer kokte enn stekte. Men lot dem bare dampe kjapt opp i grønnsaksblandingen så alt ble varmt. Spiste med en dråpe Sweet Chili Sauce, og selv om den er stinn av sukker, så var det bare en lite dråpe for smakens skyld på toppen. Det ble en kjempegod lunsj.
All kål er plussmat. Les dette:
Store befolkningstudier har vist at de som spiser mye kål er mindre utsatt for kreft, særlig i mage, tarm, lunger og hud. Den beskyttende effekten mot kreft i mage-tarm kanalen skylles en gruppe stoffer i kål som heter indoler, disse ødelegges ikke ved koking - så denne effekten får du også ved å bruke kokt, dampede eller wokede kål-grønnsaker regelmessig.
Kilde: https://dinside.dagbladet.no/okonomi/kal-er-bade-mat-og-medisin/62500173