onsdag 3. mars 2010

MAN-TAR-HVA-MAN-HAR SUPPE. MED RØDLØK

Hjem fra trening litt over to på dagen og sliten. Må klippe klørne på bikkja hos veterinæren før fire, altså blir ingen stor planlegging av lunsjen. Jeg ser hva jeg har i grønnsaksskuffa, setter over en kasserolle med vann og to grønnsaksbuljongtterninger. Dumper oppi tre skiver kålrabi, fint kuttet i lange strimler, halvparten av en liten blomkål, et stykke sellerirot i små terninger, en halv kinestisk hvitløk og en hel rødløk som jeg skjærer i smale båter på langs. Koker til det er akkurat så fast og så mykt at det er motstand i å spise! Tilsmaker med litt soyasaus. Og rett på bordet.

Litt orginal farge - den sterkt orange kålrabien mot den nesten lilla rødløken. Men den ser litt barsk og veldig vitaminrik ut! 

Siden løksupper vanligvis har brød og gratinert ost over, og brød er  nokså bannlyst for tida, henter jeg fram parmesanen og river fine strimler over den varme suppetallerkenen. Spiser to gode porsjoner og har enda mat igjen til kvelden. Sånn lever en forutseende vegetarianer! Og godt var det.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...