søndag 31. juli 2011

GOD MAT I FJÆRA

Ut på tur, aldri sur. Godvær og lørdag og tur i fjæra er lettvint og hyggelig og fint. Reker i pose og hvitvin i plastglass, cherrytomater, salat og gode dressinger, fin samtale om poesi og politikk under terne- og måseskrikene.

Elisabet bor like i nærheten av fjæra og stikker hjem for å hente vaniljeis og multer til dessert, servert i krystall. Da blir det virkelig standard over måltidet! 


Lene kaster flyndre og lager en fin liten steinsamling og vurderer om den skal med hjem. Usikkert. Men søpla samler vi i pose og tar med oss.


Måsen kunne nok ha fått rekeskallene, men det var så fredelig og godt at vi ikke orket all skrikinga og slosskampen. Dessuten er vi uenige om hvorvidt de spiser rekeskall. Og vi er ikke så overdrevent glad i måsen, sann.


Dressingen til salaten er nesten det viktigste: 

En pose majones, et beger lettrømme, hvitløkspulver eller fersk presset, stor spiseskje Dijonsennep og masse fersk, nyklipt dill eller tørket fra glass. Smakes til med litt salt. Has i et reint glass med lokk og ristes godt før bruk. Yummi, så godt det er. Ferdigkjøpt chillimajones var også snadder. Til reinsdyrspølse, skåret med Lenes egenproduserte kniv.Sitteunderlag og pledd. Og solstoler! Her protesterte jeg, fordi jeg syns det ble litt borgerlig med stoler på tur, men ingen hørte på meg. Kort vei ned i fjæra, så de kunne bæres med uten videre. Så da så! Og etter mange timer i strandkanten var det faktisk godt å slappe av i egen stol!


Godt med sol og sand og sjø og hvitvin var det også. Ikke glem fjæreturene! Det er enkle gleder. 

Med liten gassbrenner ble det sannelig også nykokt kaffe på et blunk. Om fjorten dager er det festivalhelg på Karlsøya. Og nå fikk vi prøvekjørt utstyret. Herlig kveld i solnedgangen. Nyt sommeren! Fjæra er tingen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...