Dette blir et stort brød som må stekes i langpanne. Ha gjær og lunkent vann i en stor bolle, tilsett salt, sukker og olje og rør det sammen. Rør inn mel, hvitløk, tomater og oliven - det blir en løs, grøtete røre. Dekk til og la heve i 30-40 minutter.
7 dl vann
25 gram gjær
1 dl olivenolje
2 ss salt
2 ts sukker
15 dl hvetemel
2 hvitløksfedd i tynne skiver
7-8 soltørkede tomater i strimler
12-15 sorte oliven uten stein
1 kvist finhakket fersk rosmarin
Noen skjærer brødet i firkanter og fyller det med skinke, tomat og oregano. Jeg skiver det opp, kjører i brødrister til det er sprøtt, og spiser med smør og en god Jarlsbergost og litt fersk løpstikke. Alt er mulig. Og dette brødet er steike godt, også til turmat, siden det holder seg bra. Hvis du fyller pålegg i firkanter og pakker i plast eller folie, har du fersk turfrokost i flere dager. Nam, nam.