onsdag 17. februar 2010

BESTE BØNNESUPPEN MED BUTTER BEANS
Jeg simpelten elsker det som på engelsk kaller Butter beans - tror det er de som kalles Limabønner på norsk. Jeg legger dem i vann over natta og skifter vann før jeg koker. Det kan avhjelpe noe på gassdannelsen som jeg syns er det vanskeligste med for mye bønnespising. Skal skrive mer om det siden en gang.
Når bønnene begynner å bli myke, har jeg i rikelig med halve gulrotskiver, litt finhakka løk og hvitløk, blomkålbuketter og purreløk. Her kan du bidra med det du har i spiskammeret.
Så tilsetter jeg en halv boks finhakkede tomater - salter og smaker til med oljen fra den usansynlig gode Mango pickles'en fra den internasjonale butikken som jeg gjerne reklamerer for. Den er hot. Men god!

Smak deg fram. Eller krydre med andre ting du liker hvis du ikke vil ha det så sterkt - timian, salvie, oregano eller basilikum er også godt i bønnesuppe.

Og så er det bare å slå seg ned ved kjøkkenbordet med en varmende tallerken og ei god avis. Grove rundstykker er fint å dyppe i suppa. Nyt - og vel bekomme!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...