lørdag 16. februar 2013

NY INSPIRASJON

Liker kokebøker. Aller mest som inspirasjon. Denne kombinerer lavkarbo med vegetaroppskrifter, morsomt bekjentskap! Lot meg øyeblikkelig inspirere, ikke av en konkret oppskrift, men av å ha mandler i maten for å øke sunt fett og proteininnhold. Jeg er ikke så flink med nøtter og frø, men det er alltid spennende med nye ting. Jeg skåldet dem ikke, men det er fort gjort i kokende vann, og så smette skallet av - og det ser mye finere ut hvis man skal ha gjester.  


I dagens vegetarpanne hadde jeg søtpotet, som ikke er spesielt lavkarbo, men full av gode vitaminer - rød løk, ingefær og hvitløk som jeg surret i usaltet smør. Så tilsatte jeg purre i passelige biter, halve tomater, paprika og stekte videre på lav varme. 

Hadde så i kokte, hvite bønner (skyller av kraften i pakken) og mandler, og smakte til med mango pickle og litt limesaft. Hell litt mer vann i panna mot slutten for å gjøre retten litt saftigere, hvis du ønsker det - og legg nyvasket, fersk spinat på toppen. Jeg prøver å leve saltredusert, så jeg salter ikke lenger, men dette er selvfølgelig en smak sak. Og godt ble det. En skikkelig superveggis!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...