søndag 20. mars 2011

KAMSKJELL MED SELLERIROT, APRIKOS OG INGEFÆR


Har vært på 5-stjerners damemiddag og lurer herved inn en sjømat/fiskeoppskrift på bloggen, laget på torskekjaker eller med kamskjell - og som er noe av det beste jeg har smakt. Den er en velegna forrett til fire personer og lages slik:

50 g sellerirot dvs fire tynne skiver
2 ss soyaolje

8 kamskjell eller torskekjaker

2 sjalottløk
1 dl hvitvin
1/2 chili
1 ts finhakket frisk ingefær
1 dl fløte
100 g kaldt usaltet smør
4 ss finhakket tørket aprikos
salt, pepper
persille til pynt

Skjær sellerirot i tynne skiver. Stek dem i stekepanne og legg dem på et bakebrett eller i ildfast fat. Ta bort muskelen på kamskjellet, tørk og del i tre skiver og brun dem eller torskekjaker(!) hurtig i panna på den ene sida. Anrett oppå sellerirotskivene. 

Finhakk sjalottløk og chili og kok i en kasserolle med hvitvin og ingefær til nesten all væske er borte. Tilsett fløten, kok opp og pisk inn smøret. Tilsett aprikosene og smak til med salt og pepper. Hold sausen varm. 

Varm kamskjell/kjaker og sellerirot i ovn i 3 minutter på 200 grader før servering. Ta dem ut og anrett på 4 tallerkener. Hell sausen rundt og pynt med litt flatpersille. Snaddermat. Vanvittig godt. Mmmm.


SPRØ FRITERTE RISBOLLER

Virkelig et lite luksusmåltid til forrett eller småsnack på et party. Hvis du gidder å frityrsteike, da! Men det er faktisk verdt det!

2 ss olje
2 dl grøtris
1/2 finhakket løk
2 ss finhakket hvitløk
1/2 ts gurkemeie
1 glass (230 g) Santa Maria Garlic Salsa
4 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
1 egg
50 gram hakkede mandler
1/2 dl skarp revet ost
2 ts salt

brødrasp
solsikke- eller rapsolje til frityrstekingSurr ris, løk, hvitløk og gurkemeie i olje. Tilsett salsa, vann og buljong og og la småkoke i 20 min. Avkjøl og rør inn egg, ost, mandler og salt. Rull til små boller, trill i brødrasp og stek i solsikkeolje til sprø og crispy. La renne av på husholdningspapir eller servietter. Server med søt chili saus. Knallgode.

Liker ikke å drive med reklame. Men den søte chilisausen er bare et 'must'.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...