onsdag 30. november 2022

PÅ’N IGJEN

Det nærmer seg desember og man må ta grep. I går fant jeg frosne eggehviter i frysern, etter siste lavkarbo-periode. Så da finner jeg fram lavkarbo-boksen der jeg oppbevarer alle de sære greiene, mandelmel, havrefiber og fiberhusk som skal til for å kunne spise noe som ligner på brødbakst.

Lavkarborundstykkene har jeg fra amerikanske Maria Emmerich som driver stort på lavkarbo «over there», og rundstykkene hennes er gode fordi de ikke inneholder eggeplomme og dermed ikke får all eggesmaken som ellers preger lavkarbobrød.

Her har jeg funnet en link til osteboller når man trenger noe digg, sjekk her. Og her er boller laget av havrefiber som kan komme til nytte etter hvert som jeg trolig fortsetter på lavkarbo ei stund. Dette er en link til havrefiberbollene, her må du også ha egnet sukkererstatning, jeg har tagatesse i boksen.

Men tilbake til Maria Emmerlich. Hun gikk fra fet amerikaner til mager kostholdsguru og jeg har sett på flere av hennes fine videoer når hun jobber sammen med ungene sine. Siste retning er visstnok veldig over på reint kjøtt i kosten, jeg er ikke der i det hele tatt, tvert imot, men noe av det positive kan man jo ta med seg gratis fra nettet. 

Rundstykkene hennes er utmerkede. Eggehviter kan du kjøpe i flasker hos XXL-butikken, kanskje noe tvilsomt, men brukes av kroppsbyggere. Der er jeg heller ikke. Men som sagt, rundstykkene er gode. Og det å komme ned i vekt og bli der, kommer alltid til å være et mål for meg. Så dette trenger du:

170 gram mandelmel

3 eggehviter

5 ss fiberhusk

2 ts bakepulver

2 ts eplecidereddik

En klype salt

3 dl vann

Kok opp vannet. Bland det tørre sammen, hell over vannet som du har tilsatt eddiken, eggehvitene og rør sammen, form runde boller med hendene, jeg lager sånn cirka ti stykker. Vær kjapp for å utnytte effekten av bakepulver og eddik som får dem til å bli luftige. Stek på 175 grader opp imot en time. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...