lørdag 5. mai 2012

FEM OM DAGEN?

Spiser du fem frukt og grønt pr dag? Det er fortsatt ikke noe dårlig råd! Om vinteren er jeg ikke så flink, men nå som maisola velter seg ned over snøen her nord, kjenner jeg at det kribler. Jeg spiser agurk på skiva, og grønnsaker til all middagsmat, men ofte er grønnsakene i selve gryta eller sausen, og ikke rå. Innrømmelse. Men det er både selleristang og tomat og purreløk og hvitløk og gulrøtter i grønnsaksskuffa mi, hele tida!

Jeg sjekker status akkurat nå: Her er også et stort stykke fersk ingefær, ei stor persillerot, appelsin, sitron, lime og en avocado. I skapet er det hermetiske kikerter, linser og mais på boks, så en vegetarmiddag er ikke umulig. Har du talt opp i ditt kjøleskap og sjekket grønnsaksstatus? Det beste er kanskje den ferske korianderen min, grønn og fristende - så kanskje blir det en indisk linsecurry til middag i dag?

Ikke alle klarer å spise fem om dagen, leser jeg på nett. Det er ikke så bra, for frukt og grønt er sunt og fullt opp av vitaminer! Les mer om saken her.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...