Jeg er tilbake i Libanon og maten preges av de typiske salatene i midt-Østen, som fattoush og tabbouleh.
Bloggfunksjonene er ikke så gode fra ipad-en min selv om jeg har god nett-tilkobling på hotellet. Blant anna vil den ikke la meg legge inn avsnitt - vet ikke hvorfor. Men jeg retter opp etter hjemkomst.
Fattoush er en grovere salat der de blander inn tynt brød som er sprøstekt i olje. Ikke rart at mange av kvinnene blir lubne etter hvert!
I tabbouleh er grønnsakene mye mer finsnittede og salaten er tilsmakt med olje og sitron og hvitløk og andre spicy saker. Mint er nok med, og store mengder finhakket persille.
Begge er kjempegode, og i tabbouleh-salaten er det en basis av bulgurhvete som gir salaten tyngde og metthetsfølelse. Veldig morsomt å prøve seg fram. Krydder må du kanskje finne på internasjonal butikk. Jeg er sikker på at dette er godt tilbehør til påskelammet. Lykke til.