søndag 3. desember 2023

MAT FOR GLEDE I SINNET

Matvarer for å lette på tungsinn, finns de? Kjente matvarer som inneholder eller fører til mer serotonin i omløp og dermed mer glede i sinnet er disse:

Havre, bananer, egg og sjokolade sies å hjelpe på nivåer av serotonin. Ananas er bra fordi den beroliger og inneholder melatonin som gjør deg søvnig. Laks og annen fet fisk er bra fordi den har omega-3 og bedrer energinivået, og kikerter sies å hjelpe på nivåene av serotonin og dopamin, et annet nyttig signalstoff i kroppen. 

Informasjonen har jeg hentet her og jeg innestår ikke for dette, sånn vitenskapelig, Men det kan neppe skade å prøve? Faren min sa alltid at hvis man hadde særlig lyst på noe, kunne det være man trengte akkurat de stoffene som var der. Jeg hadde veldig lyst på banan disse dagene - og nå har jeg lyst på kaffe og sjokolade. Jeg er sikkert ikke den eneste.

Vil du lese mer, er det en del interessante ting i denne artikkelen, les den her.

HAVRE OG HOMMUS

Søndag og jeg har lagd proteinrundstykker igjen, i et forsøk på å spise mer havregryn. De ble flate, men veldig saftige.

Mikset ca 400 gram cottage cheese med to egg i stavmikseren, tilsatte 250 gram havregryn, 2 ts bakepulver, litt salt og 2 1/2 dl vann. Deigen ble veldig bløt, jeg skulle nok latt den stå i tjue minutter før jeg satte dem i ovnen, for rundstykkene fløt utover og ble flate. Sist jeg lagde hadde jeg ikke i vann, og deigen ble steinhard og rundstykkene likeledes. Må nok prøve med litt fram. Stekte kanskje et kvarter, for de ble fort brune. Men som sagt ble de saftige og veldig gode.

Jeg fant forresten en artig oppskrift på hommus-dressing, og den er sikkert god. Jeg bruker bare soyasaus, ikke tamari, for jeg har så nok av bokser og flasker i huset allerede. Basert på kokte kikerter og diverse god smaktilsetning. Den skal prøves. Oppskrift her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...