fredag 29. januar 2010

INDISK LINSESUPPE




















Du trenger grønne linser som legges i bløt noen timer, skift vann og sett dem til koking. 

Jeg lar dem putre omlag en halvtime sammen med to grønnsaksbuljongterninger, ei gulrot skjært i tynne skiver, en halv finhakka hvitløk, en passe bit finkutta, fersk ingefær, en tørket rød chilli, en ts god karry og en halv boks finhakkede tomater.

Smaker til med litt soya, en skvett balsamico-eddik og mer chilli og karry - spørs hvor sterk mat du liker. Jeg liker den sterk.



















Så er det fram med stavmikseren og jeg gir hele gryta en kraftig omgang til konsistensen er jevn. Blir den for tjukk, kan den tynnes med litt vann til passe konsistens.

Oppi hver tallerken rykende varm suppe har du en stor spiseskje med creme fresh eller lettrømme, og drysser over finklipt fersk koriander - vanlig persille kan også brukes, men fersk koriander gir meg den rette, indiske smaken. Varmt nanbrød til, hvis du vil. Velbekomme.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...