torsdag 18. oktober 2012

OM OMEGA. OG VETTUG BRUK AV OLJE

Jeg har høyt kolesterol og hater i grunnen dette faktum, fordi jeg alltid har trodd jeg var så sunn. Men jeg har altså levd på oljer i kostholdet i minst 20 år, og jeg trodde dette var en bra greie - ikke margarin til steiking - og slettes ikke smør. Tidligere brukte jeg mye soyaolje - men i de seinere årene har bare kaldpresset olivenolje og rapsolje fått passere. Nå skjønner jeg at heller ikke dette som jeg trodde var sunt, egentlig var det. Det er balansen mellom omega-6 og omega-3 som er forskjøvet og som gir ubalanse i kroppen. Skummel ubalanse. Les mer her.

Man kan fort bli deprimert.

Jeg skal så definitivt ikke bli en teoretisk kostholdsblogger, men jeg må dele enda ei lenke om omega-3 og omega-6 med dere. Her er en lang, detaljert og veldig biokjemisk artikkel, men likevel -  

Er det faktisk sånn at vi slett ikke skulle hatt så mye umettet fett - og problematisk transfett - og at vi får det uten å vite det, gjennom dagligvarene vi kjøper? Er det sånn at disse oljene faktisk gjør oss syke? Dette er virkelig informasjon til ettertanke. Les mer, her. Jeg kjenner at det uroer meg. Jeg gjør det.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...