onsdag 13. juli 2011

DIGG PÅ GRILLEN

Grillmat er digg, og smaker nesten alltid kjempegodt. Her er noen gode forslag til veggismat og litt fisk og skalldyr som er godt å grille ute. 

Du behøver ikke dyr gass- eller billig engangsgrill for å fikse det, et skikkelig underlag og ei metallris over glødende kull er det som skal til. Og litt aluminiumsfolie.

Vi griller her hjemme i hagen på vår primitive grill bygd av stablesteiner i betong. Det funker gudegodt. 

Mens grillen begynner å bli varm, legger jeg scampi med en sterk chilli & tomat saus i aluminiumsfolie. Lukker tett igjen. I den neste pakken legger jeg ferdigkjøpte, frosne wokgrønnsaker på en skvett god olivenolje, har over fersk creme fresh og god, kremete balsamico. Pluss litt salt. 

På grillen legger vi også vegetariske vårruller fra frysern hos Coop, de blir sprø og gode hvis du passer dem godt og snur dem ofte. Ikke brenn, det er ikke bra for helsa. God soyasaus over. Nam!

Fyller den tredje pakken med laksefilet og grønnsaker som finsnittet purreløk og fenikkel. Legger ei god skje creme fresh på toppen. Presser over litt lime eller sitron. Lukker tett. Etter et lite kvarter, litt avhengig av hvor høyt over kullene du griller pakkene, er det bare å pakke opp og nyte.

Sørg for at kullene er skikkelig slokt før du avslutter. Og ha med ei spruteflaske med vann til å dempe evt flammer, - samt grytekluter og ei god klype til å snu vårrullene med. Alle er lykkelige. Balthazar katt og lapphunden Sita venter i spenning på restene. 


Jeg slår så et slag for verdens beste, kremete balsamico eddik. Den er god på alt, og anbefales. Ha den! Bare ha den!

Kan brukes på alt, grillbakte poteter (lønner seg å koke dem litt først), fenikkel med smør og gressløk eller varm grillet ananas. Bare prøv. Den er ikke sur som eddik, bare supergod.


Og så slår jeg et slag for å være ute å lage mat, hele året - uansett hvor du bor. Mat smaker så godt i det fri. 

Det syns både dyr, voksne og unger. Og det handler om livsglede og matglede. Så det gjør ingenting om det er litt grått eller regner litt. På med ekstra klær og ta med godt humør. Så grill, folkens! Grill!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...