tirsdag 23. februar 2010

DET SPIRER OG SNART ER DET VÅR

Hvitløken står i vinduet og strekker seg lysegrønn mot lyset. I tillegg har jeg lagt grønne linser til spiring fordi jeg antar det er riktig at spirene er proppfulle av nyttig næring, voksestoffer og enzymer. Vil du lære mer om spireprosessen, kan du kikke på bloggen Et liv i balanse som du finner her

Jeg er ikke så proff og bruker ikke spirekasse, men legger dem på tallerken i kjøkkenvinduet. Hver kveld legger jeg dem over i ei stor sil og skyller dem forsiktig under springen. Vasker godt av tallerkenen og legger dem tilbake. Har på litt nytt vann på morgenen før jeg går hjemmefra. Vil du lage deg ei spirekasse sjøl, finnes en oppskrift hos bloggen Lenes oppskrifter.

Ved siden av linsene har jeg lagt gresskarfrø, men de ser ut til å bruke litt lengre tid på å komme seg ut av skallet. Den som venter, får se


Artig er det i hvert fall å kikke på veksten. Og godt med spirer på osteskiva eller i salaten. Men det beste av alt: De spirer av hjertens lyst, for snart er det vår igjen! Hurra!

KRAFTFOR TIL FROKOST

God frokost med havregrøt! Kok en neve store havregryn noen minutter i vann. Smak evt til med litt salt og tilsett gjerne noen epleterninger de siste minuttene. Noen liker å koke eplebitene til mos, jeg syns de er gode når de såvidt er varme, men enda sprø. 

Sukker og kanel er et must, noen forestrekker rørsukker eller brunt sukker som gir ekstra god smak. Honning går også. 

Havregryn er sunt og mettende. De fleste unger liker grøt, og vil du ha en glattere variant kan du bruke små gryn og tilsette litt melk på slutten. Men jeg liker den tøffe varianten best, som starten på en god dag.

Daglig bruk av havre i kostholdet er med på å redusere problemer med overvekt og hjerte-karsykdommer. De positive effektene er knytta til lav glykemisk indeks, som bidrar til stabilt blodsukker, samt høyt innhold av betaglukaner, en type vannløselige kostfiber, som bidrar til å redusere innholdet av kolesterol i kroppen. 
Bildet av havren ' med bjeller på ' har jeg henta på Wikipedia. Og vil du lese mer om havrens velsignelser, ta en kikk her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...