Fra kokeboka World Food India sakser jeg denne praktfulle oppskriften på krydret basmati ris:
225 g basmati ris
30 g smør eller olje
5 frø fra grønne kardemommer
5 nellikspiker
2 laubærblad
1/2 kanelstang
1 ts fenikkelfrø
1 ts svarte sennepsfrø
4,5 dl vann
1 1/2 ts salt
pepper
2 ss fersk hakket koriander
Skyll risen og la den trekke i rent vann i 30 min. Sil av øverflødig vann. Smelt olje eller smør og rør i krydrene la surre et halvt minutt. Rør inn risen, tilsett så vann og salt og la koke opp. Senk temperaturen så risen bare damper tørr, ca 8-10 minutter. Rør inn koriander med to gafler, legg på lokket igjen og la hvile 5 minutter.
1 ts fenikkelfrø
1 ts svarte sennepsfrø
4,5 dl vann
1 1/2 ts salt
pepper
2 ss fersk hakket koriander
Skyll risen og la den trekke i rent vann i 30 min. Sil av øverflødig vann. Smelt olje eller smør og rør i krydrene la surre et halvt minutt. Rør inn risen, tilsett så vann og salt og la koke opp. Senk temperaturen så risen bare damper tørr, ca 8-10 minutter. Rør inn koriander med to gafler, legg på lokket igjen og la hvile 5 minutter.