Det regner på taket og jeg hadde ikke lyst på brødmat da jeg våkna.
Skar sjampingjong i tynne skiver og la den i en dyp tallerken med dressing fra Knorr over, - som fukt og smakstilbehør. Mener ikke å reklamere - men deres franske dressing på pose er verd en lovsang. Blandes med like deler vann og god olivenolje. Helles over soppen. La stå.
Skar så opp purreløk og biter av ei sellerirot som jeg fant i kjøleskuffen, samt tynne skiver av en fersk fenikkel. La dette over soppen som jeg hadde snudd i dressingen et par ganger med gaffel. Toppet med strimler av vanlig salat og litt fersk oregano og timian fra hagen.
Et lite skvis av lime på toppen.
Eldste sønn hadde lagt igjen noe potetchips (saltet) i en bolle på kjøkkenbordet. Knaste dette sammen til mindre biter og strødde rikelig over soppsalaten. Det ble bare SÅ godt. La det nå bare regne...