mandag 25. januar 2010

COUS COUS OG GYLDEN GRYTE


 
En gylden middagsidé: Freste fersk champinjong med tynnskårne gulrøtter, små brokkolibuketter, finsnittet løk og bambusskudd i god olje og smakte til med soya og sitronpepper.

Kokte opp vann og salt, lot cous cous svelle i det varme vannet i fem minutter (sjekk mengdeforholdene på pakken) og drysset litt finhakket purre over. Voila og versågod!

FRUKT PÅ BRØDMATENMer frukt og grønnsaker i kostholdet kan enkelt løses ved å bruke mer frisk frukt på brødmaten. Epler og jordbærsyltetøy var en favoritt da jeg var unge. Og bananskiver!

Nå sverger jeg til godt grovbrød, blåmuggelost og pære. Det smaker!

Til nistematen er det best å ta med ei hel pære eller et eple og skjære opp akkurat før du spiser. Hvis ikke, kan noen dråper sitronsaft på frukten forhindre brunfarging.

KNALL MIDDAG MED FALAFEL

Knall middag med midtøstens vegetariske falafel, som er krydrede små boller lagd av kikerter, pakket inn i pitabrød med salat, yoghurtdressing og tacosaus.

Jeg innrømme at jeg av og til kjøper Fransk dressingmix i pulverform fra Knorr, - den er kjempegod, løser den i litt olje og rører den inn i yoghurt sammen med fersk oppklipt basilikum.


Varmer økologiske falafel i stekeovnen, varmer pitabrødene i brødristeren og fyller brødene med varme, spicy falafel og god salat, topper med yoghurtdressingen og tacosaus på toppen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...