tirsdag 23. februar 2010

KRAFTFOR TIL FROKOST

God frokost med havregrøt! Kok en neve store havregryn noen minutter i vann. Smak evt til med litt salt og tilsett gjerne noen epleterninger de siste minuttene. Noen liker å koke eplebitene til mos, jeg syns de er gode når de såvidt er varme, men enda sprø. 

Sukker og kanel er et must, noen forestrekker rørsukker eller brunt sukker som gir ekstra god smak. Honning går også. 

Havregryn er sunt og mettende. De fleste unger liker grøt, og vil du ha en glattere variant kan du bruke små gryn og tilsette litt melk på slutten. Men jeg liker den tøffe varianten best, som starten på en god dag.

Daglig bruk av havre i kostholdet er med på å redusere problemer med overvekt og hjerte-karsykdommer. De positive effektene er knytta til lav glykemisk indeks, som bidrar til stabilt blodsukker, samt høyt innhold av betaglukaner, en type vannløselige kostfiber, som bidrar til å redusere innholdet av kolesterol i kroppen. 
Bildet av havren ' med bjeller på ' har jeg henta på Wikipedia. Og vil du lese mer om havrens velsignelser, ta en kikk her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...