lørdag 6. februar 2010

'GRESKE POTETER' ER EN HØYDARE


Beste og enkleste lørdagsmaten for én som heller vil på hytta - eller blogge - eller slappe av på Facebook.
Greske poteter. Det er i hvert fall det vi alltid har kalt det i vår familie.

Legg tynnskallede poteter i vann, gjerne døgnet før. Skyll av og skrubb. Kutt dem i firedeler og legg dem i ildfast fat med reinskrubba skall på.

Hell over god olivenolje, strø på salt, hvitløkpulver, litt pepper og sett i ovnen ved ca 150-200 grader til de er myke og har fått fast skinn og gylden overflate.

Kok i mens en Béarnaisesaus - om så fra pose: Tilsmak gjerne med et lite klem av lime eller sitron.

Spis med fingrene. Dypp i sausen. Bevaremegvel så godt.

Det finnes en enkel versjon av Béarnaise henta fra Nigella Lawson. Du legger 4 eggeplommer i en glassbolle over vannbad. Tilsetter 1/4 ts tørket estragon og 1-2 ss hvitvinseddik. Så visper du, mens du tilsetter 250 g smør i små klumper. Smak til med salt og hvit pepper.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...