onsdag 24. mars 2010

PANERT EGGPLANTE MED PARMESAN

I dag har jeg stekt eggplante eller aubergine, og det ble godt.

Først må skallet av. Skjær så eggplanten i passe tykke skiver, ca 1 cm tykke. Strø med salt på begge sider og la dem ligge på en tallerken i 20-30 min. Nå 'svetter' eggplanten ut sine bitre stoffer og så må skivene skylles med vann og tørkes med husholdningspapir.


Deretter strødde jeg på hvitløkspulver (ikke hvitløkssalt, merk forskjellen) - og lot dem ligge nye 10 minutter mens jeg pisket sammen ett egg og hadde strøkavring på en rein tallerken.

Så ble skivene 'dobbeltvendt' i egg og kavring. Egg, så kavring - og så en runde til - med eggdypp og kavring.

Nå er skivene godt dekket, og kan legges i varm steikepanne med olje og evt litt smør. Stekes på passe varme til gyllenbrune, og snues forsiktig!

Når de var ferdig brunede, raspet jeg over tynne strimler av god parmesanost og lot det stå i 5 min på avskrudd plate til osten smeltet. Så krydret jeg med paprikapulver. Disse skivene med aubergine er gode både varme og kalde, syns jeg. Og blir myke og saftige inne i paneringen av egg og kavring med et hint av krydder utenpå.

Du kan selvfølgelig krydre med andre urter etter smak. Men gode er de, uansett! Også kalde, - spist som restemat fra panna litt utpå kvelden. Godis!

Det praktfulle bildet av en aubergine fant jeg på ei nettside med en engelsk resept, lagt ut av en dame i Sør-Afrika. Litt morsomt: Her er hennes versjon av Rice Pilaf with Eggplant - med tomater og ris:

2 eggplants

salt
1 large onion
1/3 cup olive oil
2 cups chopped, peeled tomatoes
1.5 t salt
freshly ground black pepper
2T chopped parsley
2t chopped fresh mint
2 cups long grain rice
2.5 cups light stock or water
yoghurt for serving

Chop the eggplant into cubes. Salt the eggplant, leave for 30 minutes then rinse and dry. Halve onion lengthwise and slice. Heat 1/4 cup of oil in a heavy-based frying pan. Fry the eggplant until lightly browned, then set aside.

In the same pan, using the rest of the oil, gently fry onion (until transparent). Add tomatoes, seasoning, herbs and the fried eggplant. Bring to the boil. Place the rice on top of the eggplant mix, and add the stock or water. Bring the dish to the boil without stirring. Reduce heat, cover the pan and simmer for 30 minutes. Turn off the heat and seal the lit with a cloth or paper towels and let the pilaf stand for 10 minutes. Serve with yoghurt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...