torsdag 1. november 2012

RØD BETER. BLÅ OST


En ny favoritt har funnet veien til mitt hus, en hverdagspizzavariant med rødbeter og blåost. Jeg fant oppskriften i en av våre dagsaviser som trolig er mer opptatt av sex, mat og vin enn av det som foregår i verden. 

Men måtte prøve: Helt fantastisk for oss som liker blåskimmelost og er gått litt lei av de mer tradisjonelle pizzasmakene. Jeg bruker tortillas ferdigkjøpt i butikken, grov type med hvitløksmak. Smører med light Philadephia cream cheese (prøvde også en gang med gresk yoghurt og det funka utmerket). Så la jeg rikelig med rødbetskiver fra glass over - de flinkeste av dere koker selvfølgelig rødbeter selv og konserverer, det har jeg ikke funnet tid og anledning til. 

Over og mellom rødbetskivene legger du tynne skiver av blåskimmelost, noen av disse ostene er mer kremete, jeg liker de skarpeste og fastere som ligger mer opp mot fransk Rochefort eller norsk Normanna. Men her er det bare å prøve seg fram. Jeg krydrer med grønn krydderblanding av timian, basilikum og oregano, men det trengs ikke. Rosmarin er også godt. 

Siden rødbetene får denne retten til å se litt brutal ut på fatet for oss litt mer sarte sjeler, legger jeg ruccolasalat over og topper med noen striper Balsamico creme før servering. Og dette er bare så godt! De søte rødbetene og den skarpe blåosten er en super kombinasjon. Og så går det fort i 200 graders varme til osten smelter og bobler i varmen, noe som kan være viktig når man kommer sulten hjem og lengter etter noe riktig digg å spise. Det gjør jeg ofte.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...