3 dl store havregryn
2 dl havrekli
1 dl kruskakli av hvete
1 dl kruskakli av hvete
2 dl grov sammalt rug
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø eller 1 dl sesamfrø
1 dl grovhakkede mandler
1 dl grovhakkede valnøtter
1 ts salt
7 dl vann
2 egg
2 ss oljeLinfrø kan byttes med sesamfrø som gir veldig god smak, og det er sikkert mye annet godt man kan eksperimentere med. Massen røres sammen og står i 20 minutter og hviler før du stryker alt utover 2 til 2,5 stekebrett med bakepapir. Inn i 175 grader i 45 min til ca 1 time.
Slipp ut dampen med jevne mellomrom, og ta brettene ut etter ca ett kvarters steking og skjær opp knekkebrødene i ruter med pizzajern eller skarp kniv. Jeg bytter da plassen mellom øverst og nederst i ovnen på de to brettene. Personlig syns jeg det er godt når de er litt tynne og får god farge! Ikke noe sukker, men litt sunt fett fra frøene og nøttene er det nok i denne oppskriften!
Knallgodt knekkebrød!
SvarSlett