søndag 19. desember 2010

EGET KNEKKEBRØD ER SUPERT

Knekkebrød, med all verdens grove saker i, er bakt i egen ovn. De er grove og harde og sprø og smaker sunt, men også veldig godt, særlig de tynneste og bruneste av dem. Kan spises bart som kjeks eller med smør og brunost. Nam. De kan også etterspøes i ovn eller brødrister.







3 dl store havregryn
2 dl havrekli
1 dl kruskakli av hvete
2 dl grov sammalt rug
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø eller 1 dl sesamfrø
1 dl grovhakkede mandler
1 dl grovhakkede valnøtter
1 ts salt

7 dl vann 
2 egg 
2 ss olje

Linfrø kan byttes med sesamfrø som gir veldig god smak, og det er sikkert mye annet godt man kan eksperimentere med. Massen røres sammen og står i 20 minutter og hviler før du stryker alt utover 2 til 2,5 stekebrett med bakepapir. Inn i 175 grader i 45 min til ca 1 time. 

Slipp ut dampen med jevne mellomrom, og ta brettene ut etter ca ett kvarters steking og skjær opp knekkebrødene i ruter med pizzajern eller skarp kniv. Jeg bytter da plassen mellom øverst og nederst i ovnen på de to brettene. Personlig syns jeg det er godt når de er litt tynne og får god farge! Ikke noe sukker, men litt sunt fett fra frøene og nøttene er det nok i denne oppskriften!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...