søndag 14. februar 2010

RAW FOOD. MÅ JEG BARE PRØVE

Etter ei helg der jeg har spadd gjennom en haug med raw food blogger fra hele verden, må jeg jo innrømme at jeg er blitt nysgjerrig. Kosthold med bare rå mat? Wow.

Jeg lar meg i hvertfall inspirere - og jeg blir nysgjerrig. Under her er en av oppskriftene jeg fant på en veldig morsom raw food blogg der eieren har prøvd å bare spise ukokt mat i tre uker - for å se hvordan det funker. 

Her hjemme gikk det på spinatlasagne og lettøl i dag, og en ekstremt doven hvilesøndag hvor det egentlig er både morsdag, valentinesday og fastelaven. Ikke vet jeg hva som er verst! 

Men her er en rose til dem som feirer. Og til dem som ikke gjør det.


Så hopper vi elegant inn på bloggen Tre Veckor Raw som jeg garantert skal lese hele av:

Jag slängde ihop en egen variant på de "mashed potatoes" som är populära på rawrestaurangerna i Los Angeles, dvs. potatismos gjort på blomkål. Det blev fantastiskt lyckat, förutom kanske att jag inte orkade göra något roligt att ha till.

Som tröst försökte jag slänga ihop en glass till efterrätt på frusna exotiska frukter, hallon, cashewnötter och hampaprotein (för näringens skull), och resultatet var väl sådär. Sött, kallt, och lite småtrist, men det gick ju ner i alla fall.

I morgon blir en spännande utmaning, jag skall nämligen på konferens. Få se om jag kommer på något smart att gardera med i matväg, eller om det blir en dag på frukt och nötter...

Potatismos

1 blomkålshuvud (250-300 gram med blasten borttagen)
1 dl cashewnötter
1 vitlöksklyfta
2 matskedar olivolja
2 matskedar pressad citron
Salt

Kör allt ihop i matberedare till ett fluffigt potatismos. Smaka av med salt. Mal gärna lite svartpeppar över, och servera med massor av färsk dill. Suveränt gott! Receptet räcker till två personer. Och kan någon förklara varför det smakar potatismos och inte blomkål?! 

Etterhvert skal jeg liste opp en rekke med vegetariske matblogger jeg har funnet. Og så legger jeg inn et glimt av min lørdagsfrokost, etter inspirasjon fra raw food'erne som det tydeligvis er i ferd med å bli mange av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...