fredag 30. april 2010
GOD MAT UNDER MIDDELHAVETS SOL
Hjemme igjen fra tur - og det var god mat i Libanon. Vi elsket å spise på uterestaurant ved strandkanten der vinden sto inn fra havet - og kikk på de digge rettene.
Fargsprakende grønnsaker, omelett, grillet ost, salat med stekt brød - en spesialitet i midt-Østen kalt fatoush - og dypbrune, stekte kjøttboller som vi helt sånn oss i mellom bare kalte kamelbærsj.
Dette er også en typisk rett som vi fikk både i Libanon og Syria, men med litt forskjellig kryddertilsetnng. Det er vel som våre egne kjøttkaker hjemme i Norge - aldri to like oppskrifter.
Idéen om å ha mange små retter på ulike tallerkner, såkalt mezzeh, er en god idé også hjemme, både til hverdag og fest! Vil du prøve deg på en fatoush salat, finner du en oppskrift her.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar