søndag 2. januar 2011

BANANKAKE MED MØRK SJOKOLADE

Nybakt banankake med mørk sjokolade? Noen som har overmodne bananer fra romjula og lar seg friste?

75 g smeltet smør 
3 egg 
250 g sukker 
275 g hvetemel 
2 ts bakepulver 
2 ts vaniljesukker 
3 godt modne bananer
250 g hakket mørk sjokolade 
1 dl fruktyoghurt med vanilje, kokos eller melon

Smelt og avkjøl smør. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland sammen det tørre og mos bananene med stavmikser eller gaffel. Vend bananer og melblanding inn i eggedosisen vekselvis med smeltet smør og yoghurt. Tilsett sjokoladen til slutt. Min røre ble litt tørr, så jeg tilsatte ca 1/2 dl vann.

Fyll røren i 2 liters brødform med bakepapir. Stek på nederste rille i varm stekeovn 175 ºC, ca 1 time for 2 liters form, litt kortere tid for små former. La kaka avkjøles litt før den tas ut av formen. Avkjøl på rist. Nytes med kaffe eller en god te. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...