mandag 31. januar 2011

SPINATLASAGNE

Fant en tysk oppskrift på spinatlasagne, og fikk i tillegg en skikkelig god grønnsakslasagne servert. Summen ble en selvkomponert spinat og grønnsakslasagne.


Vasket en pose fersk spinat og fjerna stilkene, klipte den opp i fine/litt grove strimler. Smurte den ildfaste forma, la i første lag med lasagne, og siden et tykt lag med spinat (alt, faktisk).

Så smelta jeg smør og olivenolje i stekepanna og brunet forsiktig en smått oppkutta løk, tre skiver smått kuttet sellerirot og ditto gulrot (1 middels stor) i bittesmå terninger. Smakte til med soya og nykverna pepper og helte blandinga over spinaten.  

Var litt engstelig for at dette skulle bli for tørt, så jeg kokte ut stekepanna med litt vann og helte over. 


Lagde så den 'hvite sausen' som besto av et beger kesam og et halvt beger rømme (sto kvark og  creme fraiche i den tyske oppskriften), to egg, muskat, salt og pepper, godt sammenvispa. To store hvitløksfedd ble presset oppi.

Helte all sausen over og trykte det så flatt som mulig (Noen ville nok dampet spinaten først, men jeg ville prøve med fersk - selv om den tar mer plass).

Nytt lag med lasagne. Trykket godt og sørget for at alt ble skikkelig fuktet. Men syns det var litt lite flytende, så jeg åpnet opp en boks med tomater og helte tomatkraft over det hele før jeg dekket med en pose fersk revet GranBiragi ost. 

En ekte parmesan og/eller vanlig revet ost er vel så greit, - og jeg fyller nok på med litt mer reven ost mot slutten og venter nå mens god lukt sprer seg på kjøkkenet. Skal bare laste opp noen bilder og prøvesmake lasagnen før jeg legger ut denne saken. Blir det rester, skal jeg pakke det som matpakke og varme i micro'en på jobb. 

Lasagne er megagodt, syns jeg. Og denne ble super, men kunne godt tålt et par hvitløksfedd til. Ha ei fin uke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...