Vertinne Nalan som kan dette med å trylle fram de vidunderligste retter, serverte indisk lammegryte, krydret ris og den mest fantastiske mango chutney'en jeg noen gang har smakt.
Siden det er søndag og jeg vil ut på tur, tar vi kun chutney'en i dag, og kommer tilbake med flere detaljer etterhvert.
1 stor mango
2 ss lime juice
1 ss vegetabilsk olje
2 småløk, finhakket
1 hvitløkskløft, finhakket
2 friske grønne chilli, eller kanskje noe mindre (etter smak)
1 ts svarte sennepsfrø
1 ts korianderfrø
5 ss lyst brunt sukker
5 ss hvitvinseddik
1 ts salt
et dryss av revet ingefær
Skrell mango og skjær i fine terninger, sett tilside sammen med saft fra lime. Stek løk i tre minutter i oljen, tilsett hvitløk og chilli i panna og stek to minutter til, uten at løken blir brun (bare myk). Tilsett senneps- og korianderfrø. Ha i mango, sukker, eddik, salt og revet ingefær og la surre på laveste varme i 10 minutter til væsken er trukket inn og mangoen er blitt litt klissete. Ha den i lufttett container i kjøleskap 3 døgn på lagring før chutneyen spises. Holder seg ei uke. Yummi!
Gleden ved å spise god mat i godt selskap er uovertruffen. Dette var en lørdagskveld som sitter igjen med sine gode smaker. Vi inviterer kanskje alt for sjelden våre nærmeste til gode måltider. Jeg er i hvert fall ikke så flink som jeg kunne vært.
Men nå er det lysere tider, så nå kommer endringene!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar