lørdag 21. februar 2015

BLOMKÅLBURGERE

Glede seg over andre som klarer noe. Det jobber jeg med hele tida. Jeg er inkonsekvent og rotete, og når noen takler seks barn, samliv og gode vaner, tenker jeg at det er bra, men at jeg ikke helt er der. Smil. Jeg får klare meg med mitt eget liv og finne roen her.

Men jeg elsker å leite på nettet etter spennende nye oppskrifter og prøve dem ut, gjerne etter eget hode. Nettsiden til Berit Nordstrand er alltid livsbejaende, og oppskriften på Berit sine blomkålburgere finner du her.


Mindre kjøtt og mere grønnsaker, hørt den før? Jeg lagde blomkålburgere sist søndag med egne modifikasjoner fordi jeg valgte å holde kikertene unna. Det betyr mer blomkål i retten. Fordi jeg bare har en liten blender som ikke beveger maten noe særlig rundt, hadde jeg nok litt mye blomkålkraft i, og måtte derfor gjøre blomkålmassen fastere med et ekstra egg og en toppet teskje potetmel.

Jeg stekte dem i panna, og de var litt vanskelige å snu. Men det gikk. Og de ble kjempegode. Fin, gul farge fra gurkemeien og god smal av sesam gjorde susen. Absolutt verd å prøve, og en kjempegod og annerledes måte å spise blomkålen på.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...