onsdag 13. april 2016

BESTE TIL NÅ

Sliten hjem fra et styremøte i kveld, det blir fort lange dager. Innom kjøpesenteret og hamstret litt banan og en pakke med havredrikk. Ut av smoothie-mikseren kom årets beste kveldsdrikk, tror jeg:

En banan, en halv appelsin, tre gode skiver av en stor fenikkel, en passe bit fersk ingefær, og jeg bruker en  ganske stor bit for jeg syns det er topp - og så kveldens spiss på smaken: to tynne skiver av rød chilli og to isbiter.

Fylte opp med Oatly havredrikk og usøtet appelsinjuice. God natta, sier jeg bare. God natta, venner! Dette var godt!


Jeg elsker fenikkel på grunn av den gode smaken. Og det følger sunnhet med den. Jeg sakser fra KK.no: Så altfor mye næringsstoffer kan ikke fenikkelen skryte på seg, men den er likefullt en kilde til kostfiber, vitamin C og B-vitaminet folat. Folat er særlig viktig for gravide.

Vitamin C er en antioksidant som reduserer skader fra frie radikaler. Disse stoffene påfører ørsmå skader på celler og vev, og antioksidantene ødelegger de frie radikalene før de gjør for stor skade. Gevinst? Arvetoffet vårt og kroppens bestanddeler blir beskyttet. Vitamin C fornyer vitamin E og fremmer jernopptak, i tillegg til å være nødvendig for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner.

Tradisjonelt sett har fennikel blitt brukt til å lette fordøyelsen etter et tungt måltid, og fennikelavkok kan lette luftsmerter, hevder folkemedisinen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...