Legen Berit Nordstrand har en egen nettside viet til nettopp dette temaet. Her er hennes anbefalinger:
Friske
bær, frukt og grønne bladgrønnsaker i antioksidantrike smoothies.
Antioksidantrike krydder
og urter, særlig ingefær, hvitløk og gurkemeie.
Fet
fisk med omega-3-fettsyrene EPA og DHA. Gjerne også tilskudd av fiskeolje
tilsatt vitamin.
Umettet
fett fra oliven, avokado, nøtter og planteoljer. Flerumettet fett finner
du i oliven, fete fiskeslag, fiskeoljer, valnøtter, linfrø og linfrøolje.
Tilsett gjerne litt linfrøolje i smoothies.
Extra
virgin olivenolje eks. som dressing til salater og over skivede tomater.
Fiberrik
mat i form av grove kornprodukter, nøtter og frø og fiberrike frukt, bær
og grønnsaker. Velg frukt og bær med lav GL som bringebær,jordbær, epler,
pærer, brokkoli, spinat, rosenkål og gulrot.
Usaltede, rå nøtter – spis en håndfull daglig.
Røde
og blå bær som bringebær, jordbær, blåbær, solbær og kreling.
Fermentert mat og drikke – sikre litt daglig inntak. Syrnede meieriprodukt med naturlig gode bakteriekulturer eller tilsatt probiotika
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar