søndag 3. januar 2021

MAT SOM DEMPER BETENNELSER

Jeg har blitt opptatt av betennelsesdempende mat. Har ikke vært særlig karbolav denne høsten.

Mer enn at maten skal være karbofattig, tenker jeg nå at det er viktig å fokusere på det som gjør kroppen godt. Det meste her fungerer bra i et vegetarisk kosthold, Sjøl tar jeg tilskudd av omega-3 og D-vitamin.


Legen Berit Nordstrand har en egen nettside viet til nettopp dette 
temaet. Her er hennes anbefalinger:

Friske bær, frukt og grønne bladgrønnsaker i antioksidantrike smoothies.

Antioksidantrike krydder og urter, særlig ingefær, hvitløk og gurkemeie.

Fet fisk med omega-3-fettsyrene EPA og DHA. Gjerne også tilskudd av fiskeolje tilsatt vitamin. 

Umettet fett fra oliven, avokado, nøtter og planteoljer. Flerumettet fett finner du i oliven, fete fiskeslag, fiskeoljer, valnøtter, linfrø og linfrøolje. Tilsett gjerne litt linfrøolje i smoothies.

Extra virgin olivenolje eks. som dressing til salater og over skivede tomater.

Fiberrik mat i form av grove kornprodukter, nøtter og frø og fiberrike frukt, bær og grønnsaker. Velg frukt og bær med lav GL som bringebær,jordbær, epler, pærer, brokkoli, spinat, rosenkål og gulrot.

Usaltede, rå nøtter – spis en håndfull daglig.

Røde og blå bær som bringebær, jordbær, blåbær, solbær og kreling.

Fermentert mat og drikke – sikre  litt daglig inntak. Syrnede meieriprodukt med naturlig gode bakteriekulturer eller tilsatt probiotika

https://beritnordstrand.no/betenelsesdempende-mat/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...