søndag 28. november 2021

LITT RÅKJØR MOT JUL

Trenger et lite råkjør fram mot jul, og gyver løs på lavkarbo igjen, nå fire dager etter hjemkomst fra ferie. Jeg falt av alle mine gode intensjoner etter sommeren, sukk. Sukk igjen.  

Men nå: Har spist hardkokt egg og røkelaks til sen frokost, og gjør meg klar til besøk på Tromsøbadet for å få bevegd litt på kroppen igjen.

Jeg har funnet fram LCHF-bloggen som jeg liker godt, og samtidig hentet fram Atkins Carb Counter som hjelper meg til å vurdere hvor mye karbohydrat jeg kan tillate meg. Nå går jeg inn for lite, og et stramt budsjett, drikker bare svart kaffe uten melk, masse god te og vann, vann, vann, vann. 

Prøver å holde meg nede på 20 gram karbohydrat i døgnet - det vil si at jeg kanskje går inn i bedre fettforbrenning om litt… Alt dette om lavkarbo kan du lese mer om på bloggen min tidligere, hvis du leter på søk; lavkarbo. Bruk søker oppe i venstre hjørnet.

I ferien nå i november gikk jeg mer enn jeg pleier, slik det ofte er med ferier - man beveger seg mer! Men her hjemme er det så kaldt nå, at tårene renner i ute-vær og gjør det utrivelig å gå. Så jeg har meldt meg inn i et treningslokale ut året, så får vi se hvordan dagene går når jeg sluttet å jobbe i NRK på førstkommende tirsdag, det blir uansett veldig rart.

På matfronten er det nå masse grønne grønnsaker, litt tomat, mye egg i alle varianter, - kylling, fisk og planer om å lage egen julesild fordi kjøpe-silda har så mye sukker og jeg bytter det med kunstig søtt, men i gode oppskrifter. Mer om det etter hvert, jeg skal dele de beste oppskriftene. 

LCHF-bloggen har en god og karbofattig hummus lagd på squash i stedet for kikerter, sjekk ut oppskriften her. Den er kjempegod, det er trolig tahinien og spisskummen/krydderet som gjør susen.

Jeg deler også gjerne karbo-telleren til Atkins, sjekk lenka og legg inn det du lurer på. Bare husk at grønn squash benevnes som courgette, ellers ender du på squash som hos Atkins betyr gresskar. Godt, men med mer karbohydrat enn den gode agurklignende squashen! Karbotelleren til Atkins er her

God advent og lykke til, sier nå jeg - til meg selv.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...