søndag 6. mars 2022

MIND DIET

Nok et nytt navn, nok en ny diett. Jeg leter fortsatt etter det optimale kosthold. Mind diet er jo et fint ord, noe med å være seg bevisst hva man spiser. Den er alt det sunne som vi allerede vet om, grønne grønnsaker, mest av alt de dypgrønne, salatgrønnsakene som grønnkål og spinat. Olivenolje, nøtter og frø, plantekost av alle slag. Litt fisk eller kylling, men ikke rødt kjøtt, og ikke mettet fett som smør og ost.

Det er visstnok det beste av det beste for hjernen. For mind-dietten skal mest av alt ta vare på hjernen og føre til at man unngår demens. Jeg elsker ost og smør, men jeg elsker også brød, poteter og pasta. Så uansett hva jeg ser på av dietter å følge, må jeg utelate noe. 

Teorien bak mind-dietten finner du her. Ideen om å ta vare på hodet og den klare tanken, syns jeg et veldig god, og trolig har den noe for seg. Alle helseblogger med noen form for fornuft, vil ha med grønne grønnsaker, nøtter og frø. At man skal fjerne det mettede fettet, er vel heller ikke forunderlig med mindre man lever på LCHF eller Atkins og er i ketose, og det er jo her disse kostholdsrådene er omdiskutert. 

Men skal jeg her hjemme forlate ost og smør i kosten? Jeg vet ikke om jeg klarer. 

Ideen er fascinerende. Et klart hode vil man jo gjerne beholde, særlig i disse tider da flere og flere eldre blir demente. Kanskje er det rett og slett fordi langt flere blir gamle i vårt samfunn? Eller er det noen andre faktorer som spiller inn? Det vil tida vise. 

Imens tenker jeg over saken, jeg har begynt så smått å trene og spiser salat med mye grønt og rødt og olivenolje (samt fetaost) til frokost. Krigen raser ute i Europa. Jeg trenger å tenke på noe helsemessig og sunt, ikke bare fordype meg i krigsnyheter og depresjon over verden. Det er lett å henfalle til det, så jeg må styre unna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...