søndag 21. mars 2010

OM VEGETARISKE KOKEBØKER OG VIKTIGE VEIVALG

Jeg har lovet å ha en annonsefri blogg. Likevel linker jeg på denne søndagsmorgenen til nettstedet hos Norsk vegetar forening der de presenterer ei hel rekke kokebøker med vegetarisk mat. Jeg har også skrevet ei vegetarkokebok en gang i min ungdom. Litt kultbok, nå - og så og si umulig å få tak i, smil. En slags ungdomsforeteelse i ei tid da det ikke fantes noe slikt i Norge og jeg henta all min inspirasjon fra USA.

Gyldendal tente på idéen om ei norsk kokebok, og jeg fikk skrive den. Masse stoff om helse og kosthold pløyde jeg også gjennom for å ha god dokumentasjon i ryggen. Hadde tatt medisin grunnfag på Universitetet i Tromsø og skrevet oppgave om vegetarisk kosthold. Da var jeg 24 år, men husker ennå bokprosjektet som en kjempejobb. Ikke tjente jeg noe særlig penger på den, og berømt ble man heller ikke. Men lærerikt!

Da boka kom ut, ble jeg intervjua i NRK og avisa Nordlys, og intervjueren i NRK-studioet sa jeg hadde god radiostemme og foreslo at jeg skulle søke en ledig jobb hos dem som nettopp var utlyst. Og slik endte man der! Bare på grunn av ei bok og en interesse for et kosthold som kan brukes i ei bærekraftig framtid. Jeg mente det den gangen. Og jeg mener det fortsatt. Ha en fortsatt trivelig søndag!

p.s. Jeg har lagt ut lenker til mange spennende nettsider om alternativt kosthold i høyremargen. Masse lesestoff og masse å la seg inspirere av! Have a look!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...