søndag 14. mars 2010

GRØNN KAFFE

God morgen! Jeg er kaffeglad og innrømmer det. Siste uka har jeg prøvd ut grønn kaffe, som jeg fant etter forrige pilatestrening og som sies å hjelpe til med vektreduksjon. 
Jeg har aldri vært noen slanke-fantast, men er i likhet med mange andre kvinner i godt voksen alder, plaget av stadig økende kilo ettersom forbrenninga går ned og apetitten ikke gjør det.

Nåvel, jeg prøver. En kopp kaffe om morran, den smaker ikke ille - og hjelper det, er jeg lykkelig. Men hva er det med denne grønne kaffen som virker? Det ble en skikkelig google-runde på nettet, og her er litt av forklaringa:

Grønn kaffe inneholder virkestoffet klorogensyre som forsinker opptak av karbohydrater og dermed lagring av fett.

Rent kjemisk er det en såkalt ester mellom kaffeinsyre og quininsyre - og den fungerer som en antioksidant i kroppen, noe som har positive effekter. Når kaffebønner brennes, reduseres nivået av klorogensyre, men analyser har vist at mengden av andre antioksidanter øker. Nåvel.

Det er kjent at kaffe tilfører nordmenn mye antioksidanter, spesielt på grunn av det høye forbruket. Man tror at hovedkilden i kaffe er nettopp klorogensyre, men det finnes altså i tillegg andre typer antioksidanter i kaffe.


De som reklamerer for grønn kaffe sier at klorogensyre hindrer karbohydrat i å omdannes til fett og at enzymet lipase som fordøyer fett aktiveres. Men mekanismen er fremdeles ukjent. Det er mye vi ikke vet om maten vi spiser!

Klorogensyre finnes for øvrig i mange matvarer, for eks tomat, grønn paprika, ananas, jordbær, gulrøtter, artisjokk og poteter, så man trenger altså ikke drikke kaffe for å få det i seg. Men jeg prøver, og krysser fingre! 

Endel av informasjonen i dette innlegget er hentet her. Og vil du lese mer om kaffe, finner du flere linker her, og om kaffebrenning her. Alltid spennnede å lære noe nytt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...