Husker noen den gode blandinga av nøtter og diverse jeg varmet i ovnen? Alle ting forfaller, og restene gikk i en brøddeig som ble utrolig bra:
La en håndfull hele hvetekorn i vann i 3 og 1/2 del vann, som må til for å lage et middelsstort brød i brødmaskinen. Så tok jeg restene av nøtteblandinga i et litermål, fylte på med hvetemel opp til en liter og helte begge blandinger i maskinen. Tilsatte 2 ts tørrgjær og 2 ss god rapsolje. Så fikk maskinen jobbe.
Jeg simpelten elsker brødbakemaskinen. Den har ført til at karboinntaket i familien er høyt, nytelsen er stor og tennene våre er flotte. Noe så godt som nybakt brød, finnes det? Noe så godt som å våkne i et hus der den digitale maskinen har ført til nybakt brød, ferdig til å nytes klokka sju om morran når vi våkner?
Godt brød er et funn. Dette ble et godt brød. Bilde kommer. Kanskje.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar