onsdag 5. mai 2010

PROTEINKICK OMELETT

Jeg er ingen low-carb tilhenger som dropper karbohydratene i kostholdet, men skjønner intuitivt at det å kutte hvitt sukker, hvitt mel samt mye brød og kaker er en god ting. Vil du bli god og mett i en fei, uten for mye arbeid - hvorfor ikke med en skikkelig proteinomelett?

Tre egg og en halv boks cottage cheese røres hutig sammen med litt salt, haes så i stekepanna på lav varme over litt rapsolje til det stivner. Dra noen forsiktige drag med stekespaden for å få bukt med fuktigheten oppå - legg eventuelt et lokk på under steiking. 

Strø evt på mozarellaost i tynne strimler som får smelte underveis, og dra noen skikkelige omdreininger fra pepperkverna over. Selvfølgelig kan du krydre med anna krydder eller urter etter smak, men jeg liker den gode smaken av egget.

Kan spises som den er, eller på grovbrødskiver. Noen skiver rå gulrot gir fin farge og tyggemotstand. Server stekte grønnsaker ved siden av, og du har full middag. 

Omeletten er god kald også, og kan pakkes i matpakken sammen med oppkuttede grønnsaker og kinakål/salat. Snaddermat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...