Plutselig fikk jeg bare så enormt lyst på tomater. I dag skal jeg prøve Anna Kathrines tomatspesial som jeg fant på lommelegen.no der de skriver mye pent om tomater. Sjekk denne:
6 aromatomater, i skiver
6-8 gule sherrytomater, i skiver
15 valnøtter, ristet i tørr varm panne
litt ruccolasalat
tynne skiver av blåmuggost
1 dl olje, gjerne valnøttolje
noen dråper Balsamico eddik
Skyll ruccola og bland med tomatene. Legg alt på serveringsfat eller i en bolle. Bland olje og eddik og hell over. Fordel grovhakkede, ristede valnøttkjerner og skiver av blåmuggost over.
Jeg tror at sesamolje også kan gi god nøttesmak til denne salten. Dessuten er tomaten rik på A, B og C-vitaminer og inneholder mye antioksidanter. Og husk at de ikke skal oppbevares i kjøleskapet. Bama har ei svær infoside om tomater av alle slag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar