Bare å innrømme. Prøver lav GI- og lite karbo-mat for å se om sommerslankheten vil inntreffe. Legger derfor ut en oppskrift på lav-karbo-brød som jeg har fått rett i hånda, men som sannsynligvis er funnet på lavkarbo-sidene på nettet, selv om min har mer bakepulver enn denne oppskrifta.
Nåvel. Brødene er gode, de! Jeg sier ikke mer om lavkarbo her og nå, dette er en alt for stor debatt til å ta inn. Men det er viktig å tilsette bakepulveret helt til slutt og rett før brødet går inn i ovnen! For bakepulveret reagerer med syra i rømmen, danner CO2-gass og bidrar til luftighet i brødet. Så rør inn til slutt, og hiv brødet i forvarma ovn. Jeg bruker bakepapir.
4 egg piskes lett
1/2 boks rømme eller creme fresh og
3 ss rapsolje røres inn
Bland inn
4 ss linfrø
60 g kruskakli
50 g sesamfrø
45 g solsikkekjerner
Jeg lar dette stå i 20 minutter for å svelle litt. Deigen er rimelig kladdete.
Tilsett så 1 1/2 ss bakepulver, hell i brødform med bakepapir og send det inn i 180 graders varme. Stek i omlag 50-55 minutter.
Minner forøvrig om de fantastiske knekkebrødene som jeg la inn omkring jul. Sjekk oppskrift på knekkebrød her.
Dette er forresten reaksjonen som skjer under steking, der NaHCo3 er i bakepulveret og rømmen leverer H-pluss-ionene:
Dette er forresten reaksjonen som skjer under steking, der NaHCo3 er i bakepulveret og rømmen leverer H-pluss-ionene:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar