tirsdag 9. mars 2021

SÅNN VIL JEG MØTE SOMMEREN

Jeg vil fortsette å gå ned. Jeg skal ned ti kilo og åtte cm livlinje. Det sies at om man deler sine målsetninger med andre, er det lettere å gjennomføre. Så da står det her.

Med radikale tiltak diettmessig, kan jeg klare det på fem måneder, men det går neppe. Men OM det går, så vil det si at jeg skal skrive noe her den 10. august. Hvis det ikke går, så er målsetningen å være der innen jul. Jeg klarer ikke å tenke så langt som jul nå, jeg gjør ikke det. Og noe av problemet mitt, er at jeg er så glad i meieriprodukter, alt av meieriprodukter. 

Siden januar har jeg kuttet melk i kaffen og bare spist litt rømme, litt gresk yoghurt, litt cottage cheese samtidig som jeg har kastet Bremykt-behovet og kjøpt inn rent smør. Steker i smør, altså, og godt er det selvfølgelig, men krever at jeg er nøye med å være i ketose og ikke spiser noe som får meg til å gå ut av ketose. I følge Atkins betyr det ikke mer enn 20 gram karbohydrater i døgnet, og det går bra hvis jeg holder meg unna grønnsaker som vokser under bakken, og bare spiser dem som vokser over. Bortsett fra sellerirot, som jeg har med meg i kostholdet i ny og ned.

Men jeg spiser ost, og vet ikke om jeg klarer å redusere det, jeg elsker ost og det er liksom trøsten.

Så til oljene. Man mener at planteoljene har for mye omega-6, og jeg prøver jo som før nevnt, å leve betennelsesdempende. Så da fyker det meste av planteoljer - bortsett fra virgin olivenolje - ut av kosten, sammen med alt av svinekjøtt. Svinekjøtt har mye puriner, som kan være uheldig. Som jeg har sagt, klarer jeg ikke å leve i keto og samtidig ikke spise animalsk protein. Så da blir det helst lam eller reinkjøtt som beiter rett på naturen i nord og er kortreist. Det føles økologisk mest fornuftig. Samt å spise mer fisk. Så får vi se hvordan dette går da.

Til nå har jeg tatt av 5 kilo og 7 cm livvidde, siden jul. Det er oppløftende, fordi det betyr omlag to kilo i måneden. Selv om det meste er vann siden jeg har gått inn i ketose. Så derfor tror jeg ikke at dette er et tempo på vektnedgang som jeg kan regne med. Men klarer jeg å holde sulen nede, så går det greit å være på diett. Hvordan jeg skal klare å holde på vektnedgangen, det får framtida vise. Ønsk meg lykke til. Jeg trenger det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...