fredag 17. desember 2021

TID FOR KOKOS - OG SILD

Nå skal jeg prøve meg på noen julekaker, nemlig kokosmakroner. Jeg tester oppskriften hos nettbloggeren Lavkarbo gjort enkelt, den ligger her.

I tillegg har jeg laget sild sammen med ei go venninne, mine silderetter er helt uten sukker, men med tagatesse, som var det søtningsstoffet jeg hadde i huset. Det ble sennep-, tomat- og karrisild. Og de ble bare veldig gode. 

Vi følger ikke oppskrift, men smaker oss frem - med kryddersild-filet, rømme, majones, løk, salt, pepper, eddik og søtningsstoff tilsmakt Dijonsennep eller god karriblanding. Legger ved en oppskrift jeg brukte som inspirasjon, med eple og kapers. Deilig, selv for en som ikke er så veldig glad i sild. 

Men det er så mye sukker i ferdigkjøpte julesild at de ikke funker på lavkarbo. Derfor hjemmelagd. 

Vi rører sammen dressingen først og prøvesmaker hos hverandre, nam, nam. Kutter silda pent opp og blander i. Husk å vanne ut spekesilda først, da. Kan til og med legges i melk for å bli mild på smak.

Tomatsild med spekesild, rødløk, tomatpure, hermetiske tomater, hvitløk, salt og rosepepper. Hvitvinseddik og søtning. Ikke ille. Spiser med kokt egg til - det er mye å glede seg over. Snart er det jul.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...