søndag 26. desember 2021

MOUSSAKA MIN VRI

Har laget moussaka som er karbovennlig, med olje i bunnen, så strimlet squash, mozzarella, kjøttdeig, vårløk, hvitløk og hakkede tomater. Det går også fint å bruke rester av tacosaus fra glass, mild eller sterk. 

En skvett fløte smaker godt i formen. 

Nytt lag med squash, fyll, osv til du har full form eller passe mengde. Krydre mellom lagene med salt, kanel og røkt paprika, - revet ost over og så inn i ovn på 175 grader ca en halvtime. 

Det ble litt mye saus eller fuktighet, for squashen slipper mye vann. Det går derfor an å salte strimlene av squash først, vente tjue minutter, helle av vannet som slipper ut av squashen og tørke vekk fukt og overflødig salt. 

Går også an å steke kjøttdeigen først, evt med løk. Men jeg orket ikke det. Se prosessen på bildene her. 




Det ble litt mye røkt paprika på toppen, jeg innrømmer det. Den ble ikke skikkelig intergrert i smakene, men dag to under oppvarming, ble moussakaen litt mer innkokt og minst like god.

Strøosten på toppen kom ikke med på bildet, sorry og vel overstått jul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...