onsdag 1. november 2023

SUPPE PÅ EN SPIKER


Har du en stavmikser er dette tingen når det går mot vinter. I går kokte jeg opp omlag en liter vann med en buljongterning og raidet kjøleskapet. Oppi gryta kom det ei gulrot, fint skåret selleristang, et halvt eple og ganske mye strimlet kål fra et gammelt kålhode. Lot det koke til mykt og smakte til med en halv boks kokosmelk, litt næringsgjær (smaker litt som parmesan og brukes i mye i vegetarisk kosthold, men helt unødvendig for denne suppa, egentlig), en bit finhakket ingefær, fire skiver av en rød chili, to hvitløksfedd og en god dash med soyasaus. Soya må til for å salte og få umami-smak på et ellers tynt utgangspunkt.

Når dette var ferdig tilsmakt, satte jeg gryta ned i oppvaskkommen for ikke å sprute - og kjørte hele greia med stavmikseren til den var jevn og luftig. Varmet den opp igjen med resten av en pakke asiatiske nudler som bare bruker noen minutter på å bli myke. Tre små basillikumblader til pynt og smak. Litt finklippet persille ser alltid flott ut, men det hadde jeg ikke. 

Så om du har smakstilsetninger som ingefær, hvitløk, chili, buljongterning og litt soyasaus i huset, kan du alltid lage ei god suppe av restene fra grønnsaksskuffa. Andre krydder kan selvfølgelig også brukes. En klatt rømme på toppen er heller ikke å forakte. Men stavmikser må du ha, for å få den fine konsistensen. Kan også brukes til festmat, tenker jeg! God vinter og riktig god appetitt!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...